תמונות לדרכון פולני

תמונות לדרכון פולני - גודל תמונת פספורט פולני ומידע נוסף וחשוב

פולין הצטרפה לאיחוד האירופי בשנת 2004 ומאז היא הפכה לאחת המדינות האטרקטיביות בכל הנוגע להוצאת פספורט. בעלי פספורט פולני יכולים ליהנות מכניסה, תנועה ועבודה חופשית בכל רחבי אירופה ואף ליהנות מלימודים מוזלים במדינות השונות. מה כולל התהליך ומה חשוב לדעת על תמונות לדרכון פולני? על כך בכתבה.


תהליך הוצאת דרכון פולני

תהליך הוצאת פספורט פולני שונה מתהליך הוצאת האזרחות ואפשר להתחיל אותו רק לאחר שתהליך קבלת האזרחות הסתיים ובאופן הבא:

  1. שלב ראשון – הוצאת אזרחות. דבר ראשון שיש לעשות בתהליך הוא להוציא את האזרחות המיוחלת. כמובן, יש לבחון את הזכאות לכך, לאסוף מסמכים שונים ולהביא בחשבון שאלו שזכאים לאזרחות צפויים לתהליך שנמשך מספר חודשים עד שנה.
  2. שלב שני – הפקת תעודת לידה. לאחר קבלת האזרחות יש להפיק תעודת לידה כשזו ניתנת על ידי הרשויות בפולין. יש לציין כי גם אזרחי ישראל שלא נולדו בפולין צריכים להפיק את תעודת הלידה בצורה מסודרת כדי לקבל פספורט פולני.
  3. שלב שלישי – הפקת תעודות. ישנן מספר תעודות נוספות שיש להפיק לפני הפספורט. נשואים צריכים להפיק תעודה ואין זה משנה היכן הם התחתנו. גם אלו ששינו שם צריכים להפיק מסמך אשר יכיל את השם הנוכחי ואת הקודם בטרם הגשת בקשה לפספורט.
  4. שלב רביעי – בחינת הדרכון הישראלי. על מנת להפיק פספורט פולני יש לדאוג קודם כל להפיק דרכון ישראלי כשעליו להיות בתוקף למשך שנה לפחות מיום הגשת הבקשה.
  5. שלב חמישי – צילום תמונות לדרכון פולני. לצורך הפקת הפספורט יש צורך בארבע תמונות פספורט אשר עומדות בתנאים הנדרשים. פירוט הדרישות בהמשך הכתבה.
  6. שלב שישי – טפסים. יש למלא את טפסי בקשת הוצאת הפספורט בשפה הפולנית ובאותיות דפוס. במקרה של הפקת פספורט עבור קטין יש לדאוג למילוי טופס הסכמה על ידי שני ההורים ועל הטופס להיות מאושר על ידי קונסול פולין.
  7. שלב שביעי – הגשת הבקשה. לאחר שכל הטפסים, המסמכים והתמונות מוכנות, זה הזמן להגיש את הבקשה. הטיפול בבקשה יכול לארוך בין חודשים לשנה שלמה ואלו אשר ממהרים צריכים להיות מודעים לכך. עד לקבלת הפספורט אפשר להמשיך להשתמש בזה הישראלי כרגיל.


תמונות לדרכון פולני – דרישות

לצורך הפקת הדרכון יש צורך בארבע תמונות פספורט. על התמונות להיות צבעוניות אך על רקע לבן חלק וכן עליהן להיות ברזולוציה גבוהה. גודל תמונת פספורט צריך להיות 35x45 מ״מ כשבה מופיעים פני מגיש הבקשה בלבד. הפנים יכסו כ-80% מהתמונה המלאה ויש להקפיד להצטלם בפה סגור, אוזניים חשופות, ללא כיסוי ראש וללא משקפיים כהים (לא משקפי שמש ולא משקפיים בעלי עדשה כהה).

יש להעביר את ארבעת התמונות בעת הגשת הבקשה כאשר אחת תשמש לצורך הפספורט עצמו ושלושת הנוספות ישמשו את הרשויות הפולניות. בנוסף לתמונות יש להעביר בעת הבקשה את כל הטפסים הנדרשים ואת התעודות השונות אשר מוכיחות כי המגיש אכן זכאי לקבלת הפספורט.


יתרונותיו של הפספורט הפולני

אלו אשר זכאים להוצאת פספורט פולני יכולים ליהנות מיתרונות שונים. ראשית פולין שייכת לאיחוד האירופי ולכן בעלי הפספורט יכולים להסתובב חופשי בכל מדינות האיחוד ובכלל זה לגור, לעבוד וללמוד במוסדות השונים בעלויות מקומיות.

בנוסף לכך בעלי פספורט פולני יכולים להיכנס לארה״ב ללא צורך בהוצאת ויזה. בנוגע לבני או בנות זוג, ניתן להגיש בקשה להיתר שהייה ועבודה במדינה בה הזוג מעוניין להתגורר. אפשר לסכם את היתרונות ביכולת לגור ולעבוד באירופה, לעבור בין המדינות באופן חופשי ולהגיש בקשה עבור בן/ בת הזוג לקבלת זכויות דומות.


כדאי לדעת

כחלק מתהליך ההפקה, יכולים בוגרים מעל גיל 13 ליהנות מפספורט בתוקף למשך 10 שנים וילדים יכולים לקבל פספורט בעל תוקף של חמש שנים. הוצאת הפספורט לא משפיעה בשום אופן על האזרחות הישראלית אך עם זאת יש לשים לב כי על מנת להיכנס או לצאת מהמדינה יש להשתמש גם בפספורט הישראלי. מעבר בין מדינות אחרות יכול להתבצע תוך שימוש בפספורט הפולני בלבד.

לקראת סיום תוקפו של הפספורט יש לבצע חידוש כשהדבר מתבצע דרך הקונסוליה הפולנית. גם כאן יש לדאוג מראש להפיק תמונות לדרכון פולני כשהדרישות זהות לצילום של התמונות הנדרשות להוצאת הדרכון הראשון.