צילום תמונת פספורט

צילום תמונות פספורט - כל מה שרציתם לדעת על תמונת פספורט לדרכון ישראלי

הוצאת פספורט ישראלי חדש או חידוש של הקיים שמתקרב לפג תוקפו מתבצעת בדרך כלל בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה. עם זאת ישנם מצבים בהם אין אפשרות להפיק את הדרכון באחת מהלשכות ובמקרה זה יש צורך להפיק תמונה לדרכון.

כמובן, כדי שהרשויות יטפלו בבקשה אחד הדברים שיש להקפיד עליהם היא על צילום תמונות דרכון בדיוק על פי הדרישות. אחת הסיבות לכך שבקשה לא מטופלת או מתעכבת היא תמונה לא מתאימה ולכן ריכזנו את כל הדרישות בצורה מסודרת וברורה בכתבה אחת.


דרישות עבור תמונת פספורט לדרכון ישראלי

אחד הדברים שחשוב להקפיד עליו הוא דרישות התמונה. יש להקפיד על גודל של תמונת פספורט על פי הדרישות ולשים לב כי הנייר עליו תודפס התמונה מיועדת לכך. אין להדפיס את התמונה על גבי נייר מדפסת רגיל כך שלא ניתן לבצע הדפסה ביתית.

  • רקע – על הרקע להיות אחיד, ללא חפצים, תמונות וצבעים שונים מאחור. אפשר לצלם על רקע לבן או אפור בהיר כאשר במידה והוא יהיה כהה מדי או לא אחיד הדבר יוביל לפסילת הצילום ועיכוב הפקת הפספורט.
  • מידות – גודל תמונת פספורט יהיה גובה 45 מ״מ ואורך 35 מ״מ. גובה הפנים בתמונה צריך להיות לא פחות מ-32 ולא יותר מ-36 מ״מ כשהראש צריך להיות במרכז הצילום. בצילום יש לראות את הקו העליון של הכתפיים ואת קצה הראש.
  • עיניים – העיניים חייבות להיות פקוחות וברורות. אין להסתיר את העיניים, לא על ידי השיער ויש להסיר משקפיים בעת הצילום. תמונות בהן העיניים ״אדומות״ יפסלו וגם הן יובילו לעיכוב התהליך. במקרה של כיסוי ראש יש לשים לב שהוא לא מפריע למבט להיות ברור.
  • מצג – המבט צריך להיות מיושר אל עבר המצלמה, ללא הטיה וללא ״פרצוף״. יש להקפיד על פה סגור, נטול הבעה (ללא חיוך) ולא להקפיד שדבר לא יסתיר את הפנים או האוזניים.
  • איכות – תמונת פספורט חייבת להיות איכותית עם קונטרסט טוב כשהתאורה מסביב אחידה ולא מטילה צל על גבי הרקע.
  • פריטים – הצילום צריך להיות נטול פריטים ובכלל זה יש להימנע מתכשיטים, חפצים על הגוף או ברקע וכן ללא אנשים אחרים. יש להצטלם ללא כובע אך ניתן להצטלם עם כיסוי ראש מטעם דת וכל עוד הוא לא מסתיר את הפנים.


צילום תמונה לדרכון עבור ילדים

צילום תמונה לדרכון עבור אדם בוגר יכול להיות פשוט למדי כשכל שעליהם לעשות הוא להכיר את ההוראות ולפעול על פיהם. בישראל גם תינוקות אשר יוצאים עם הוריהם לחו״ל צריכים להחזיק בדרכון משלהם וצילום התמונה יכול להיות מאתגר מעט יותר. כדאי לשים לב כי הכללים אשר נוגעים למבוגרים רלוונטיים גם לתינוקות וכדי שהצילום ייצא כראוי אפשר להניח את התינוק בסלקל כשמאחוריו בד לבן או חיתול בד חלק לחלוטין.

בצילום של תינוקות יש להקפיד לשים לב שהמבט מופנה קדימה, שהעיניים אכן פקוחות ושפני התינוק ניטרליים, ללא בכי וללא פניה להורה. אחת השאלות שיכולות לעלות אצל הורים היא איפה עושים תמונות פספורט והתשובה על כך פשוטה כשכל מה שצריך לשים לב אליו הוא מציאת  מקום שיהיה סבלני מספיק. יש לשקול קביעת תור מראש כך שכל הצדדים יוכלו להיות רגועים ולהמתין לרגע שהתינוק יהיה מוכן ואפשר יהיה לעשות צילום פספורט כראוי.


הזמן המתאים לצלם את תמונת הפספורט

צילום תמונת פספורט מתבצע לצורך הוצאת דרכון שלא באחת מלשכות רשות האוכלוסין וההגירה. את הצילום עצמו יש לבצע בסמוך לזמן הגשת הבקשה, בין אם מדובר על הוצאת דרכון חדש או חידוש של ישן. בהנחה שכל המסמכים הוגשו כראוי יחד עם תמונת פספורט לדרכון ישראלי, בוגר יקבל את הפספורט (הראשון או החדש) עם תוקף למשך עשר שנים וילד יקבל פספורט עם תוקף למשך חמש שנים.

בנוגע לחידוש פספורט, מומלץ מאד להקפיד על חידוש כשנשאר תוקף שעולה על שישה חודשים ובמיוחד אם ישנה כוונה לצאת לחו״ל. מדינות רבות יבקשו לראות כי התוקף עולה על שלושה חודשים לפחות או חצי שנה וזאת כדי לאפשר כניסה למדינה. כדאי להקפיד כי הצילום יתבצע בזמן קרוב ככל האפשר להוצאת או הארכת הפספורט.